Persbericht – UW – 60 km/uur

PERSBERICHT

De Bilt, 12 januari 2018

De Bilt wil terug naar 60 km/uur op Utrechtseweg

De gemeente De Bilt gaat bij de provincie Utrecht aandringen op het verlagen van de maximumsnelheid op de Utrechtseweg (N237) van 80 naar 60 km per uur. Die toezegging deed verkeerswethouder Ebbe Rost van Tonningen op 11 januari jl. in de commissie Openbare Ruimte op aandringen van raadslid Henk Zandvliet (GroenLinks). D66 had deze suggestie ook al gedaan in de decembervergadering.

De bewoners van de Utrechtseweg ervaren al jaren veel geluidsoverlast van het drukke autoverkeer. Na de herinrichting van de weg enkele jaren geleden bleef er in beide richtingen voor het autoverkeer nog maar één rijstrook over. Daarop mag echter nog steeds 80 km/uur worden gereden. Dat leidt tot onveilige situaties bij een aantal oversteken.

De komende jaren gaan er naar verwachting ook nog eens de nodige woningen bij gebouwd worden, onder meer op de plaats waar tot voor kort het hoofdkantoor van de Plus Supermarkten gevestigd en op het voormalige Hessingterrein. Op die hoogte zal ook nog eens een nieuwe  oversteek worden gerealiseerd. Eerder is al bij het KNMI een extra oversteek met stoplicht gerealiseerd.

Volgens D66 en GroenLinks is het nu een goed moment om te komen tot een verlaging van de maximumsnelheid op deze provinciale weg. Het afgelopen jaar werd zo’n maatregel ook al ingevoerd voor de provinciale weg tussen Hollandsche Rading en Maartensdijk. Volgens het coalitieakkoord van de provincie Utrecht wordt gestreefd naar verlaging van de maximumsnelheden op provinciale wegen in de nabijheid van woonwijken en/of natuurgebieden, om zo bij te dragen aan de veiligheid en de leefbaarheid.

—————————

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Henk  Zandvliet (GroenLinks), tel. 06 13 20 84 14, h.zandvliet@debilt.nl, of Michiel van Weele (D66), tel. 06 14 62 34 21, m.vanweele@debilt.nl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*