Demonstratie boeren

De gemeente De Bilt verwacht woensdag 16 oktober een grote demonstratie van boeren. Samen met de politie en de organiserende boeren treft de gemeente voorbereidingen om de demonstratie ordelijk en veilig te laten verlopen.

Er wordt rekening mee gehouden, dat de demonstratie plaats gaat vinden op het terrein van honkbalvereniging The Wombats op Sportpark Weltevreden aan de Voordorpsedijk in De Bilt. Later vandaag maakt de gemeente De Bilt bekend of dit plan daadwerkelijk in uitvoering gaat. Met de organiserende boeren van Farmers Defence Force is duidelijk afgesproken dat de demonstratie niet bij het RIVM plaatsvindt.

Biltse Rading afgesloten

Er wordt een grote groep tractoren, bussen en andere voertuigen verwacht. De aangewezen parkeerplaats is de provinciale weg Biltse Rading, die daarvoor in de nacht van dinsdag op woensdag tussen de A27 en de Blauwkapelseweg tijdelijk wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. De Blauwkapelseweg, Voordorpsedijk en de Biltse Rading ten noorden van de Blauwkapelseweg worden ook afgesloten. Dit om te voorkomen dat zwaar verkeer de bebouwde kom kan inrijden.

Bereikbaarheid

Door de demonstratie zal onze gemeente naar verwachting tijdelijk niet goed bereikbaar zijn. Houdt daarmee rekening wanneer u met de auto op pad gaat of mensen van buiten verwacht. Ook fietsers verzoeken wij om goed op te letten. Houdt u er tevens rekening mee, dat u op onverwachte plekken  landbouwvoertuigen kunt tegen komen in het verkeer. Vooralsnog verwachten wij dat de protesterende boeren Bilthoven aan het begin van de woensdagmiddag weer zullen verlaten. Wij vragen uw begrip en geduld voor de hinder die de demonstratie gaan opleveren.

Informatie

Op de gemeentelijke website www.debilt.nl/boerenprotest houden wij een liveblog bij. Zo kunt u van uur tot uur volgen hoe het protest en de daarmee gepaard gaande hinder zich ontwikkelt. Ook via social media (twitter.com/gemdebilt en facebook.com/gemeentedebilt) zullen we informeren. Met telefonische vragen kunt u terecht bij de gemeente De Bilt op telefoonnummer (030) 228 94 11.

Ik hoop u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Caro Hollebeek

Gebiedsmakelaar

De Bilt

DB_logo

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*