Erfmolens (Groenlinks)

Vergunningverlening voor erfmolens iets eenvoudiger.

Het college van B&W van De Bilt  heeft een voorstel gedaan om de vergunningaanvraag voor erfmolens, kleine windturbines bij boerderijen, eenvoudiger te maken. Dat willen veel boeren graag. Het voorstel is om standaard aanvragen, een kleine windturbine op het erf van een boerderij, standaard af te handelen. Dit hoeft niet elke keer voorgelegd te worden aan de raad. De aanvraag wordt wel getoetst aan het bestemmingsplan. Ook staat elke aanvraag gewoon open voor bezwaar en beroep. Aanvragen voor grotere windturbines, hoger dan 25 meter, of kleine windturbines op andere plekken worden uiteraard wel aan de raad voorgelegd. GroenLinks werkt hier graag mee, zodat boeren hun bedrijf kunnen verduurzamen.

P.S. Het conceptplan heeft in januari zoals gebruikelijk ter inzage gelegen. De termijn om bezwaar te maken of in te spreken is verstreken.

Rinus Scheele   

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*