Zo 24 september – Nieuw-Amelisweerd

Bericht via een van onze leden:

Op 24 september is het 35 jaar geleden dat bulldozers op weinig subtiele wijze een einde maakten aan een prachtig stuk Amelisweerd, terwijl enkele kilometers verderop een Kort geding plaatsvond tegen deze kap voor de aanleg van de A27.

 Dit ‘Jubileum’ gaan we op 24 september herdenken van 16.00-17.30 uur in Nieuw Amelisweerd, samen met Vincent Bijlo, Cees Grimbergen, met begeleiding van muziek, poëzie etc. Tegelijk vieren we het verzet tegen de nieuwe kap van meer dan 800, soms eeuwenoude bomen! Want deze kap is niet nodig. De uitbreiding van de A27 ter hoogte van Amelisweerd kan binnen de bak als automobilisten zich aan een max snelheid van 80 km ipv 100 of 120 moeten houden. Verbreding van de A27 is bovendien geen duurzame oplossing.

Voor meer informatie zie bijgaande flyer en op de site: www.snelwegen-utrecht.nl/ode

Wie weet tot ziens op 24 september.
Groeten, Tieneke
PS: Zegt het voort, zegt het voort, via Twitter, Facebook, of lekker ouderwets mondeling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*