Verslag ‘herfstwandeling en herfstborrel’

Even nazomeren dachten we bij de voorbereiding…. Dit veranderde zondagochtend in een ‘herfstwandeling en herfstborrel’. En ondanks de regen is een groepje enthousiaste LUW leden met boswachter Dick van Beek na een kopje thee/koffie en koekjes in de ‘Werkschuur’, op pad gegaan.

In regenjassen, gewapend met paraplu’s, voetjes in modder- en waterbestendig schoeisel is een mooie wandeling gemaakt op het landgoed Sandwijck. Velen kennen het gebied achter het landgoed van de openbare paden. Het leuke was dat Dick ons meenam buiten de gebaande paden ofwel ‘waar je niet mag komen’.
We werden getrakteerd op verhalen over de historie van Sandwijck en de ontwikkelingen die afgelopen decennia hebben plaatsgevonden. We stonden stil bij een beukenhaag die juist door beperkte snoei is uitgegroeid tot een bijna feeeriek tafereel. De oude hoogstam fruitbomen, waaronder een rijk gevulde  Gieser Wildeman spreken tot de verbeelding. En weer verderop stapten we de boomgaard in met een enorme diversiteit aan appels, peren en pruimen. En daar mochten we proeven: appels waar je blij van wordt!
Het landgoed biedt veel ruimte aan wild. Op de voormalige maisakker is nu een groot grasveld met aan weerszijden bomen en dat vormt een rustgebied voor de dieren. Terwijl we daar stonden, sprintte een ree achter ons langs: blijkbaar voelt het wild zich thuis :).
Op het veld vind je nog berenklauw, kleine frisgroene exemplaren, een plant die de werkgroep Sandwijck, met succes aan het terugdringen is. Een van de kinderen liet dit verhaal even tot zich doordringen en vroeg zich af « Waarom zijn berenklauwen niet bruin? ».
We hadden nog uren rond kunnen lopen, maar de borrel in de Werkschuur lonkte ook wel na dik anderhalf uur in de regen. Eenmaal terug stonden hapjes en drankjes klaar en bleken er naast de wandelaars al veel buurtgenoten te zijn aangeschoven. De werkgroep ’sociale activiteiten’ had zelfs een quiz in elkaar gezet. Alle aanwezigen werden in teams verdeeld om de vragen te beantwoorden. Goed te merken dat alle aanwezigen de afkorting van LUW wisten op te lepelen!
Met deze gezellige middag en de wetenschap van zo’n prachtig landgoed in ‘onze achtertuin’ wordt het enthousiasme om ons in te zetten voor het leefklimaat van de Utrechtseweg, alleen maar versterkt!
Met veel dank aan onze werkgroep die deze activiteit heeft georganiseerd!
Bestuur LUW

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*