Status Verweliusterrein

Bekend is dat er binnen 1 a 2 jaar op het Verweliusterrein woningbouw zal komen en daar kan LUW zich op zich ook in vinden. Echter, zoals onlangs de werkgroep Verwelius vorig najaar in commissievergadering bij de gemeente en hetgeen recent ook in een ingezonden brief in De Vierklank terecht werd opgemerkt, dienen de bestaande rode contouren te worden gerespecteerd. Het ziet er echter nadrukkelijk naar uit dat de rode contouren bij realisatie zullen worden overschreden ten koste van waardevolle natuur binnen onze gemeente. Daarnaast is het aantal te realiseren woningen te hoog om verantwoord ingepast te worden in alle natuur- en cultuurhistorische belangen op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. Ook speelt de aanvraag van de status als werelderfgoed voor de Nieuwe Hollandse waterlinie hier een belangrijke rol. Kortom, reden genoeg voor de werkgroep en het bestuur van LUW blijven daarom de verdere ontwikkelingen in het Verweliusterrein nauwlettend in de gaten houden. Bestuur BV-LUW

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*