Groene Buurtbon

Gratis geld voor groen in jouw buurt!

Groen is gezellig, gezond en rustgevend. Daarom helpt de Groene Buurtbon mensen in de provincie Utrecht bij het vergroenen van hun buurt of wijk. Wilt u ook meer planten en bloemen in uw buurt? U kunt vanaf nu een Groene Buurtbon van € 500 of € 1.000 aanvragen via de website van Groen aan de buurt externe link. Met dit geld kunt u samen met uw buren een project doen, waarmee u uw wijk groener maakt.

Groene wijken zijn erg goed voor mensen! Bomen zorgen voor schone lucht en houden de wijk lekker koel. Mensen die in een groene wijk wonen, zijn blijer en minder gestrest, blijkt uit onderzoek.  En het is ook gezellig, want groene plekjes zijn vaak ontmoetingsplaatsen.

De provincie Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN dragen hier graag aan bij met de Groene Buurtbon. Daarom kunt u vanaf nu als groepje buren of bewonersinitiatief weer deze groene waardebon aanvragen. U kunt kiezen uit € 500 of € 1.000. Met dit geld kunt u samen een project doen, waarmee u uw buurt groener maakt. Bijvoorbeeld het opfleuren van grijze parkeerplaatsen, parken of speeltuinen met bloemenweides. Of het aanleggen van geveltuintjes, buurttuinen of groene boomspiegels. Alles kan, zolang u maar uw wijk een stukje groener maakt! En dat doet u natuurlijk niet alleen, maar samen: u kunt een bon aanvragen als u met minimaal vijf buren bent. Veel gezelliger!

Inspiratie 
Heeft u nog geen idee hoe of wat u zou willen in uw buurt? Dit is de vierde keer dat mensen een Groene Buurtbon (voormalig: Voucherregeling) kunnen aanvragen, dus er zijn al genoeg inspirerende voorbeelden. In 2017, 2019 en 2021 deden 469 Utrechters door de hele provincie een succesvolle aanvraag. Op de website van Groen aan de Buurt vindt u een aantal inspirerende voorbeelden.

Doe uw aanvraag
U kunt de bon snel en gemakkelijk aanvragen via de website van Groen aan de buurt. De organisaties beoordelen de aanvragen op basis van het moment dat de aanvraag gedaan is. Aanvragers krijgen binnen twee weken bericht over hun aanvraag. Na goedkeuring ontvangen ze het aangevraagde bedrag op hun rekening en kunnen ze aan de slag. Is er nog wat meer tijd nodig? Dit is geen probleem, zolang het project maar voor 1 april 2025 gedaan is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*